Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні ми знаємо, що сталося, – Качинський про розслідування авіакатастрофи під Смоленськом

    Віце-прем’єр-міністр Польщі Ярослав Качинський розповів про підсумки розслідування катастрофи 10 квітня 2010 року поблизу російського Смоленська літака Ту-154, на борту якого були президент країни Лех Качинський, його дружина і 86 членів урядової делегації.

    Про це повідомляє TVN24.

    Виступаючи перед президентським палацом у Краківському передмісті з нагоди 12-х роковин Смоленської катастрофи, він анонсував оприлюднення результатів у цій багаторічній справі незабаром.

    “Сьогодні ми знаємо, що сталося. У нас є ця відповідь. У нас є ця відповідь, вперше повна, послідовна, що відповідає на всі питання, а також перевірена багатьма різними центрами, в тому числі за межами Польщі. Її обговорять найближчими днями та тижнями, вона буде представлена публіці”, – заявив віце-прем’єр.

    Чиновник зазначив, що на збір доказів пішло багато років, а за останні 3 роки сталися “великі зміни” в поясненні обставин катастрофи.

    “Ця зміна є результатом не тільки трагічного контексту, з яким ми стикаємося сьогодні. Тому що цей контекст війна в Україні, там нечувані злочини, є підтвердження – не вперше, а вперше так близько, так прямо – що Росія не змінилася, що посткомунізм – тому що є посткомунізм у Росії – так само злочинний, як і комунізм”, – додав він.

    Найсвіжіше

    Популярне