П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Руслан Стефанчук закликав світ визнати російське вторгнення 2022 року геноцидом українського народу

    Світ має визнати геноцид Українського народу під час російського вторгнення у 2022 році. Таку думку оприлюднив спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук на власній сторінці у Фейсбук.

    «Метою воєнної агресії з боку росії в Україні є системне й послідовне знищення Українського народу, його самобутності та позбавлення його права на самовизначення та самостійний розвиток», – підкреслив глава парламенту.

    Він нагадав, що про офіційну політику росії щодо невизнання права Українського народу на існування свідчать численні публічні заяви путіна та інших посадовців країни-агресорки, а також відповідні дії збройних сил рф.

    «Щоденні масові вбивства, викрадення, позбавлення свободи людей, їх катування, ґвалтування жінок і дітей, глумління над тілами вбитих, розстріли, блокада населених пунктів, знищення цивільної інфраструктури, використання голоду як методу війни… І таких звірств безліч по всій території України, куди ступила нога російського окупанта», – наголошує Стефанчук.

    Отже, на підставі всього викладеного, і всього, що сталось внаслідок повномасштабного вторгнення військ рф, від імені Верховної Ради України спікер парламенту закликав світ визнати дії росії геноцидом Українського народу.

    «З цією метою щойно зареєстрували проєкт постанови №7276, яким пропонується схвалити Заяву ВРУ «Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні». Цією заявою парламент України визнає та звертається до міжнародної спільноти з проханням визнати вчинення росією геноциду Українського народу, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів в Україні», – заявив Руслан Стефанчук.

    Наприкінці повідомлення, він зауважив, що викриття істинних намірів росії допоможе ініціювати притягнення до відповідальності всіх винних осіб та зупинити геноцид Українців.

    Найсвіжіше

    Популярне