П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Розстріляли людей у церкві: Денісова розповіла про нові злочини військ рф

    Із деокупацією українських територій з’являються відомості про все нові випадки вбивств, катувань та сексуального насильства.

    Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про звірства росіян на Київщині, Чернігівщині та в Херсонській області.

    У селах Ягіде та Лукашівка на Чернігівщині знайшли тіла розстріляних росіянами людей у Вознесенській церкві, де загарбники влаштували собі штаб.

    В Ірпені 20-річна вагітна дівчина втратила дитину після того, як її зґвалтували російські окупанти.

    У селищі Макарів у Київській області 80-річний дідусь помер після тортур, росіяни на очах в його доньки відрізали старенькому руки.

    У Херсонській області російські військових вирішили побити 60-річного чоловіка на очах його доньки прикладами та палицями.

    “Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти військових злочинів та порушень прав людини РФ в Україні”, – каже Денісова.

    Вона зазначила, що терор військових РФ відносно  мирних українців є військовим злочином, який прямо порушує норми Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни.

    Нагадаємо, глобальна ініціатива “Трибунал для Путіна” задокументувала вже 1188 епізодів воєнних злочинів Росії, вчинених в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне