П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит УПЦ МП заявив, що війна рф проти України почалась “за гріхи” народу. Виходить росіяни не такі грішні?

    Духівник київських духовних шкіл УПЦ московського патріархату архімандрит Маркел (Павук), грубо маніпулюючи релігійними текстами, намагається виправдати дії армії Путіна в Україні.

    Він пише у Фейсбуці, що є люди які з люттю засуджують агресію рф проти України, але “серед людей, які вміють глибоко і неформально каятися у своїх гріхах, агресії менше, адже вони розуміють, що всі біди та скорботи, які нині переживаємо – наслідок наших нерозкаяних гріхів, своєрідна рятівна епітимія“.

    Перефразовуючи ці слова, на думку архімандрита УПЦ МП, росія напала на нас через наші гріхи і надає нам “рятівну епітимію” і війною підштовхує грішних українців до покаяння.

    Щобільше архімандрит переконує вірян не засуджувати з люттю війну рф, бо це нібито “нам за наші гріхи”. Це все він підкріплює цитатою із святого Тихона Задонського про війну.

    При цьому архімандрит Маркел забуває діалектично підходити до тексту Тихона Задонсткого, якого він цитує. Слідуючи його ж логіці, так зване “захоплення храмів” московського патріархату є також карою за гріхи його віруючих та духовенства, як і вбивства священників УПЦ МП російськими “визволителями”.

    Варто зазначити, що в росії за останні десятиліття не було ніяких воєн, а значить росіяни, які постійно воюють із сусідніми народами, за логікою архімандрита УПЦ МП менш грішний народ за українців. От Грузія, Чечня, Афганістан і Україна – ось там живуть грішні народи, а в росії – ні, бо там війни нема, – натякає архімандрит УПЦ МП.

    Архімандрит УПЦ МП намагається пояснити, що росіяни, які гвалтували маленьких дівчат в Бучі і чинили катівні для мирних жителів біля церков не такий грішний народ як українці, бо в Україні є війна “за гріхи народу” і “щоб українці каялись”, а на території рашистів – немає. Значить окупанти, за логікою служителя УПЦ МП нібито не такі грішні.

    Нагадаємо, європарламент засудив патріарха Кіріла за виправдовування війни Росії проти України. Також митрополит УПЦ МП допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення.

    Найсвіжіше

    Популярне