Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Ужгородська міська рада звернулась до Верховної Ради з проханням заборонити діяльність моспатріархату в Україні

    На території Закарпатської області стрімко поширюються настрої щодо необхідності заборони діяльності російської православної церкви в Україні (УПЦ МП).

    Про це повідомляють власні джерела Духовного Фронту України.

    Як відомо, в області зареєстровано і діє понад 650 релігійних громад, які об’єднані в дві єпархії: Мукачівсько-Ужгородська (очолює митрополит Феодор Мамасуєв) та Хустсько-Виноградівська (очолює митрополит Марк Петровцій).

    Від початку невиправданого і нічим не спровокованого повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України, мешканці Закарпаття почали відмежовуватись від московського патріархату.

    Зокрема депутати Ясінянської селищної ОТГ та Рахівської міської ради прийняли відповідні звернення до президента України, голови ВРУ та прем’єр-міністра України щодо невідкладного прийняття рішення про заборону діяльності на території України та скасування державної реєстрації Української православної церкви московського патріархату.

    Такі рішення були обумовлені, серед іншого, небажанням загаданих архієреїв припинити молитовний зв’язок з рпц та припинити поминання патріарха кіріла (гундяєва). При цьому, на їхню позицію не змогла вплинути навіть панівна серед духовенства обох єпархій думка про необхідність вжиття відповідних заходів.

    Така відданість архієреїв мосптаірахату ідеології «русского міра» спонукала до подальших рішучих дій з боку представників влади.

    Як стало відомо, 8 квітня 2022 року депутати Ужгородської міської ради прийняли та направили до голови ВР України Руслана Стефанчука рішення із закликом про заборону діяльності моспатріархату на всій території України.

    У рішенні вказано, що «з метою захисту національних інтересів, суверенітету та територіальної цілісності України, ми, депутати Ужгородської міської ради VIII скликання, закликаємо до заборони діяльності релігійної організації Української православної церкви московського патріархату на всій території України. Звертаємося до Вас з проханням підтримати законопроект №7204 від 22.03.2022».

    У міській раді сподіваються, що прийняте ними рішення послужить прикладом іншим ОТГ, і аналогічні звернення будуть надіслані до парламенту України й від інших об’єднаних територіальних громад з більшості областей нашої країни.

    Найсвіжіше

    Популярне