П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Кардинал Краєвський особисто привезе в Україну другу карету швидкої допомоги – дарунок папи

    Кардинал Конрад Краєвський («папський збирач милостині») вже втретє прибуде в Україну. Цього разу до Києва він особисто доправить ще одну машину швидкої допомоги з новим обладнанням.

    “За дорученням папи Франциска кардинал Краєвський вирушає в третю подорож в Україну. Здійснить її знову за кермом карети швидкої допомоги”, – йдеться у повідомленні Радіо Ватикану.

    “Передаючи цю швидку допомогу, папа Франциск прагне віддячитись чоловікам та жінкам України, зранених війною, та засвідчити свою прихильність. Коли хтось поранений, хворий, людина у важкому стані буде перевозитися каретою швидкої допомоги, то зможе відчути обійми папи, який хоче обмити та поцілувати ноги братів і сестер, що страждають від несправедливого насильства війни”, – йдеться у повідомленні.

    В інтерв’ю для Радіо Ватикану папський розподілювач милостині зазначив, що цей візит відбуватиметься в особливому контексті, яким є Великий Тиждень, протягом якого Церква переживає страсті та смерть Ісуса, але який завершується Його славним воскресінням. І саме в цей особливий для християн період Святіший Отець хотів виразити свою особливу близькість з українським народом.

    “Саме в цей час Святіший Отець дуже хотів, щоб я був в Україні, в Києві. Цього разу я постараюся доставити до Києва другу карету швидкої допомоги, дуже добре оснащену та повністю нову, отриману із заводу в Флоренції, до якої обладнання передала також лікарня “Дитятка Ісуса”. Я би хотів передати її одній із лікарень у Великий Четвер”, – сказав кардинал Краєвський, пояснюючи це бажанням літургійним значенням – спогад про омивання ніг.

    Кардинал Краєвський особисто доставив до Львова подарунок від Папи

    “Святіший Отець через цей жест дарування карети швидкої допомоги хоче обійняти всіх, сказати, наскільки любить, адже “швидка” рятує життя. І Папа молиться за життя України, за воскресіння України”.

    Кардинал Краєвський розповів, що планує провести Пасхальне Тридення з Нунцієм, який протягом цих днів через обстріли перебував у підвалі. Плануються богослужіння в різних храмах. За словами кардинала, “радісне пасхальне свято охопить віруючих в Україні, бо після страждання завжди настає світанок воскресіння”.

    Найсвіжіше

    Популярне