Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Димитрій звернувся до Кіріла: “бивства дітей – це не християнство”

    Митрополит Грузинської Церкви Димитрій прокоментував заяви російського керівництва про “захисти інтересів росії”. Десятиліттями цей мучитель (Владімір Путін, – ред.) називав себе одновірним, але був зайнятий різаниною та кровопролиттям православних, – так відреагував на війну рф проти України, у своїй проповіді митрополит Батумський і Лазеті Димитрій.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на wenews.ge

    Як зазначив митрополит Димитрій, недавня проповідь російського патріарха, який молився і благословляв гвардію та генералів російської федерації, обурлива. Митрополит Димитрій звернувся до російського патріарха і сказав, що вбивства дітей – це не християнство.

    «На жаль, є православні люди, які вмирають та страждають. Але тут і постраждалі, і мучитель теж, на жаль, православний… вже кілька десятків років цей мучитель, який називає себе одновірцем, займається різаниною та кровопролиттям православних. Я все ж таки не був би настільки суворий, якби не почув останню проповідь Російського Патріарха, де він молиться за російське військо і генерала, передає його на заступництво іконі Богородиці.

    Тут ніби немає нічого примітного, але примітно те, що ця ікона створена у минулому столітті як символ завоювання Європи, під час Першої світової війни, зробити не змогли, а ось знак для цього і був своєрідним посиланням.

    Це так обурливо, не те що від патріарха чути, а навіть від простого духовенства, що росіяни захищають інтереси своєї країни в Україні.

    Ми зупиняли фашизм щорічно і зробимо це зараз. У мене часте спілкування зі священиками та однокласниками в Україні – там найгірше. Його заява про те, що він служить інтересами Росії, шокує», – зазначив митрополит Грузинської Церкви.

    «Я звертаюся до патріарха Кіріла: у чому ваш інтерес у тому, щоб вбивати маленьких дітей і так знищувати людей? Це не християнство, це жахливо», – сказав владика Димитрій.

    Нагадаємо, раніше єпископ Грузинської Церкви Григорій засудив війну рф проти України. Також грузинський єпископ нагадав, що Київ ніколи не передавали у підпорядкування московському патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне