Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Заявку України на вступ до ЄС можуть розглянути влітку, — голова Єврокомісії

    Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до міста Буча на Київщині оголосила, що ЄС зробить усе, щоб підтримати Україну у виконанні «необхідних кроків» для забезпечення членства в Євросоюзі.

    Про це повідомляє Reuters.

    За даними агентства, під час поїздки з Брюсселя до Києва фон дер Ляєн сказала журналістам, що найважливішим повідомленням, яке вона везе, є те, що для України «буде шлях до ЄС».

    Вона пообіцяла підтримувати Київ, щоб «вийти з війни як демократична країна», у чому, за її словами, допоможе Європейський Союз та інші донори.

    «Наша мета — представити заявку України до [Європейської] Ради цього літа», — цитує слова фон дер Ляєн видання Deutsche Welle.

    Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 28 лютого підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. Того ж дня президенти Литви, Польщі, Латвії, Естонії, Чехії, Словенії, Болгарії та Словаччини закликали лідерів ЄС підтримати заявку України на членство в ЄС, якнайшвидше надати країні статус кандидата на вступ і почати переговорний процес.

    1 березня Європейський парламент майже одностайно проголосував за резолюцію, в якій закликав інституції Європейського Союзу працювати над тим, щоб надати Україні статус кандидата в ЄС.

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповідав, що процес інтеграції України до Європейського Союзу вже запущений, а вся система влади і президент Володимир Зеленський інтенсивно працюють над набуттям Україною повноправного членства

    Найсвіжіше

    Популярне