П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафіяни просять митрополита Епіфанія звернутись до предстоятелів інших Церков, щодо безчинства Кіріла

    Протоєрей Павло Кліцук та громада Свято-Рідзво-Богородичного храму ПЦУ у селі Мерва Луцького району Волинської області просить предстоятеля ПЦУ митрополита Київського і всієї України Епіфанія звернутись від нашого народу до Предстоятелів Помісних Православних Церков щодо тієї неправди, тих деструктивних дій, які щодня чинить церква Росії та її предстоятель патріарх Кіріл.

    “Ми не можемо вмістити у своїй церковній свідомості того факту, що людина, яка називає себе очільником церкви, благословляє людей на загарбницьку війну. Ми не можемо зрозуміти, як сотні кліриків цієї структури, натхненні прикладом свого керівника, забувають при цьому слова Господа нашого Ісуса Христа: «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться» (Мф. 5:9). Дивлячись на недолугі заяви російських церковних діячів, ми все більше й більше схиляємося до думки, що РПЦ набуває ознак тоталітарної (або ж реакційної) секти.”, – йдеться у зверненні опублікованому у Фейсбуці священником ПЦУ Павлом Ліцуком.

    “Просимо Вас, нашого Предстоятеля, відповідно до Статуту нашої Церкви, повідомити про порушені в цьому зверненні питання інших Предстоятелів, аби чітко і прямо засудити агресивну війну, кровопролиття, насилля та винести належну оцінку тим, хто це інспірує та благословляє”, – зазначили парафіяни із священником.

    Парафіяни додали, що вони одними із перших покинули Московський патріархат у січні 2019 року.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній звершив панахиду за розстріляними та закатованими українцями в Бучі. Також у Києві священники ПЦУ освятили ікону присвячену українським воїнам – оборонцям столиці.

    Найсвіжіше

    Популярне