П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Миколаївщина майже повністю вільна від окупантів, але вони продовжують стріляти дистанційно — голова ОВА

    Збройні сили України взяли під контроль практично всю Миколаївську область — нині російсько-окупаційні війська залишилися лише у декількох місцях в області.

    Про це повідомив голова ОДА (ОВА) Віталій Кім в інтерв’ю Дмитру Гордону.

    «У нас в області їх (окупантів — ред.) практично не залишилося. [Вони залишаються у] Снігурівці та кількох селах на півдні. Але через те, що ці орки, потвори, нічого не можуть зробити, вони обстрілюють наше місто дистанційно зі “Смерчів”», — розповів Кім.

    На його думку, так російські окупанти хочуть посіяти паніку і завдати максимальної шкоди жителям міста. Одночасно вони закидають фейки, що вони йдуть із тисячею танків, 700 одиницями ракетниць, 5 тисячами людей.

    «Але їх там немає. Вони, навпаки, передислоковуються, загоюють свої рани, вивозять техніку лагодити (уже не кидають), окопуються і бояться. Сидять в окопах, сцять і чекають, що ми на них нападатимемо. Вони підло воюють», — сказав голова регіону.

    На питання, чи великі руйнування у Миколаєві через атаки російської армії, Кім відповів, що «не сказав би». Найбільша руйнація — це будівля облдержадміністрації.

    «Є багато зруйнованих лікарень, шкіл, куди вони влучили… В одну казарму влучили. Багато пошкоджень. По області понад 2 тисячі будівель або зруйновано повністю, або пошкоджено», — розповів Кім.

    Він пояснив, що вважає руйнування у регіоні не дуже великими, бо бачив масштаб руйнувань в інших містах, зокрема у Маріуполі Донецької області та Києві.

    «Усе пізнається в порівнянні. Поки що, сподіваюся, і надалі, — не сильно [пошкоджено інфраструктуру]», — додав голова ОДА.

    Найсвіжіше

    Популярне