П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Італії парафія із священником перейшла із РПЦ до Вселенського патріархату

    Ще одна парафія в Європі разом із священником вирішила покинути московський патріархат, який заплямував себе кровавим “благословенням” вторгнення російських окупантів в Україну. Хрестовоздвиженська парафія в м. Удіні (Італія) патріаршого екзархату Західної Європи російської православної церкви московського патріархату приєдналася до Православної Архієпархії Італії Вселенського патріархату.

    Про це повідомляється в заяві парафії, яку опублікував у Фейсбуку Володимир Мельничук.

    «Сьогодні ми офіційно оголошуємо, що наша Хрестовоздвиженська парафія залишила юрисдикцію Московського Патріархату і приєдналася до Священної Православної Архієпархії Італії в юрисдикції Вселенського Патріархату. Відтепер наш архіпастир – Високопреосвященніший митрополит Полікарп. <…>

    Патріарх Московський Кирило не тільки не підніс свого голосу проти війни, але своїми благословеннями російських військових на ратні подвиги фактично санкціонував вбивство жителів України, багато з яких були і досі вважають себе його паствою. <…>

    Все це ясно показало, що патріарх Московський не може більше вважатися ні Отцем, ні киріархом православних віруючих українців», – йдеться у документі.

    Нагадаємо, раніше парафія РПЦ в Амстердамі ухвалила рішення про вихід із Московського патріархату і приєднання до Вселенського патріархату. Після цього на храмових воротах амстердамської парафії намалювали символіку військ рф в Україні – літеру “z”. Також, рпц намагається оскаржити рішення перейти до Вселенського патріархату парафії в Амстердамі.

    Фото: Володимир Мельничук
    Фото: Володимир Мельничук

    Найсвіжіше

    Популярне