П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    рпц намагається оскаржити рішення храму в Амстердамі перейти до Вселенського патріархату

    Російська православна церква намагається оскаржити рішення парафіяльної ради та духовенства Свято-Микільського храму в Амстердамі про його перехід до Вселенського патріархату, пише телеграм-канал «Со своей колокольни».

    У Моспатріархаті розуміють, що перехід парафії рпц в Європі до Вселенського патріархату подасть приклад іншим парафіям, які також хочуть перейти до Вселенського патріархату у зв’язку з “благословенням” патріархом московським кірілом гріховної війни в Україні.

    Саме тому, у рпц намагатимуться всіма силами не дати парафіянам в Амстердамі мирно вирішити молитись разом із Вселенським патріархатом, а не із рпц, репутація якої, заплямована ганебною підтримкою війни.

    Також у середині березня 2022 року парафіяльна рада Свято-Микільського храму РПЦ в Амстердамі ухвалила рішення про вихід зі складу Московського Патріархату. Також вони направили прохання митрополиту Бельгії, Нідерландів та Люксембургу Афінагору (Вселенський Патріархат) про прийняття їх до його єпархії.

    Парафіяльна рада повідомляла про погрози на адресу парафії та духовенства храму, які й стали остаточним аргументом для виходу з РПЦ. Так на храмових воротах амстердамської парафії намалювали “Z”.

    Найсвіжіше

    Популярне