Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Парафія РПЦ в Амстердамі ухвалила рішення про вихід із Московського патріархату і приєднання до Вселенського патріархату

    Парафіяльна рада Свято-Микільського храму РПЦ в Амстердамі ухвалила рішення про вихід зі складу Московського Патріархату. Вони подали прохання про приєднання до Вселенського патріархату.

    Про це повідомляє Сергей Чапнин, колишній співробітник РПЦ з посиланням на Телеграм канал “Время Ч”, передає Духовний Фронт України.

    Парафія, яка раніше заявила про припинення поминання патріарха Кіріла (Гундяєва) у зв’язку з війною РФ проти України, звернулася до архієпископа Гаазького та Нідерландського Єлісея (Ганабе) з проханням про видачу відпускної грамоти.

    Також направлено прохання митрополиту Бельгії, Нідерландів та Люксембургу Афінагору (Вселенський Патріархат) про прийняття до його єпархії.

    Парафіяльна рада повідомляє про погрози на адресу парафії та духовенства храму, які й стали остаточним аргументом для виходу з РПЦ.

    Таким чином, навіть закордонні православні парафії більш рішучі ніж парафії УПЦ МП в Україні. Адже вони не оголошують про вихід із РПЦ, а попри вбивства тисяч мирних жителів окупантами з “благословення” лжепатріарха Кіріла (Гундяєва) залишаються в цій структурі.

    Найсвіжіше

    Популярне