Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Сенат США прийняв закон про Ленд-Ліз для прискореного постачання Україні озброєння

    Пізнім вечором середи 6 квітня 2022 року Сенат Сполучених Штатів Америки одноголосно ухвалив закон, який дозволяє президенту Джо Байдену використовувати програму ленд-лізу, для прискорення відправки військової техніки та інших поставок в Україну на тлі російського вторгнення.

    До цього дня, таку програму востаннє задіяли під час Другої світової війни, пише Politico.

    Документ, який отримав назву «Закон про Ленд-Ліз на Оборону Української Демократії» від 2022 року, прискорить постачання в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини.

    Зазначається, що сенатори швидко підтримали цю пропозицію, оскільки українські військові довели, що можуть відбиватися від російських військ, які обстрілюють українські міста з кінця лютого. У Politico наголошують, що це є ще однією ознакою того, що Сполучені Штати та їхні європейські союзники вважають, що вторгнення росії в Україну становить екзистенційну загрозу ліберальному порядку.

    Також, це свідчить про те, що західний світ вірить, що Україна тепер може виграти боротьбу з російськими загарбниками.

    У короткому брифінгу після голосування лідер більшості у Сенаті Чарльз Елліс (Чак) Шумер назвав різанину, влаштовану росіянами, «чистим злом» і додав, що російські війська вчиняють геноцид в Україні.

    «Коли вбивають невинних мирних жителів через те, ким вони є, чи то через їхню релігію, расу чи національність, – це є геноцидом, і пан путін винен у цьому», – підкреслив Чак Шумер.

    Найсвіжіше

    Популярне