Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск прийняв Вірчі грамоти посла України

    У четвер, 7 квітня глава Католицької Церкви папа Франциск прийняв Вірчі грамоти надзвичайного і Повноважного посла України при Святому Престолі пана Андрія Юраша.

    Про це повідомляє vaticannews.va

    Особиста аудієнція відбулася вранці. В той час, як посли-нерезиденти прибувають до Ватикану групою і мають спільну зустріч, під час якої Папа виголошує промову, посли-резиденти мають особисту приватну аудієнцію, зміст якої Святий Престол, зазвичай, не оприлюднює.

    Посол України при Ватикані прокоментував подію: “Надзвичайна честь і привілей – вручити Вірчі грамоти як Посла при Його Святості Папі Франциску. Надихаючі та надзвичайно мотивуючі розмови зі Святішим Отцем і Державним Секретарем, Його Еміненцією Кардиналом П’єтро Пароліном, які вчергове переконують:🇻🇦є щирим партнером 🇺🇦, який робить усе можливе, аби зупинити війну”.

    Нагадаємо, що 8 лютого 1992 року Папа Іван Павло ІІ заснував Апостольську нунціатуру в Україні, й ця дата вважається початком дипломатичних стосунків між Святим Престолом і Україною, яким цього року сповнилося 30 років. Після встановлення дипломатичних стосунків, контакти України з Ватиканом здійснювалися через Посольство України в Італії.

    Андрій Юраш, якого Президент України призначив на цю посаду 14 грудня минулого року, є четвертим послом при Святому Престолі після того, як 30 років тому були встановлені дипломатичні стосунки між Святим Престолом й Україною.

    Нагадаємо, папа Франциск під час аудієнції розгорнув прапор України, привезений з Бучі. Також під час Апостольського візиту на Мальту глава РКЦ помолився за Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне