Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У міноборони рф цинічно назвали фотографії з деокупованої Бучі фейком

    Цивілізований світ шокований кадрами з Київщині після окупації. Відступаючи, російські війська лишили по собі страшні сліди – тіла з ознаками катувань, трупи на вулицях, братські могили.

    Міжнародна спільнота пообіцяла, що всі злочини не залишиться безкарними. Зокрема президент ЄвросоюзуьШарль Мішель анонсував нові санкції проти рф, а також пообіцяв підтримку Євросоюзу у переслідуванні за воєнні злочини, скоєні армією росії на території Київської області.

    «Я шокований фотографіями, які врізаються у пам’ять і свідчать про звірства, вчинені російською армією у визволених районах Київщини», – написав він, додавши хештег «бучанська різанина».

    Водночас, на трагедію цинічною брехнею відреагували винуватці жахіття і кати українського народу – представники міністерства оборони російської федерації. У відомстві назвали оприлюднені кадри з Бучі фейками, пише «Наша Ніва».

    «Тіла на відео начебто навмисно розклали для створення більш драматичної картинки. «Братська могила» з тілами зроблена ЗСУ, оскільки місяць тому вони заблокували місто, підірвавши міст біля Ірпеня», – значиться в оприлюдненій заяві міноборони путінського режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне