Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Міноборони відмовились підтверджувати чи спростовувати інформацію про причетність України до пожежі на нафтобазі у Бєлгороді

    Речник Міністерства оборони Олександр Мотузняк заявив, що не буде підтверджувати чи спростовувати поширену ЗМІ інформацію про причетність України до пожежі на нафтобазі в російському Бєлгороді. Про це він сказав на брифінгу, пише “Інтерфакс-Україна”.

    “Я хочу наголосити, що станом на сьогодні Українська держава здійснює оборонну операцію з відбиття збройної російської агресії на території України. І це зовсім не означає, що Україна має нести відповідальність за всі прорахунки, за всі катастрофи та всі події, що відбуваються на території РФ. Ми не вперше бачимо такі обвинувачення. Тому я не буду ні підтверджувати цю інформацію, ні спростовувати”, – заявив він.

    Нагадаємо, у ніч на 1 квітня в російському Бєлгороді спалахнула нафтобаза. Загорілись 8 резеруварів. Як наслідок на АЗС утворились величезні черги.

    В Росії звинуватили в цьому Збройні сили України. Країна-окупантка стверджує, що причиною пожежі на нафтобазі нвбито став удар із двох українських гелікоптерів, які “зайшли в повітряний простір Росії на малій висоті”.

    Кілька днів тому в Бєлгороді самовільно здетонували склади з боєприпасами. Це відбулося зразу після того, як Генштаб ЗСУ попередив про небезпеку використання старих боєприпасів, які через вік можуть вибухати просто під час спроби транспортування чи погрузки. Бєлгород розташований в 40 кілометрах від кордону з Україною.

    Найсвіжіше

    Популярне