Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «П’ють, смердять, продають награбоване в Україні і тероризують місцевих», – білоруси відверто розповіли про солдат рф

    Білоруси продовжують розповідати правду про «високоморальних» та «високодуховних» вояків російської окупаційної армії, яка 24 лютого цього року розпочала повномасштабну агресію проти України, у тому числі, з території Республіки Білорусь.

    Журналістам «Радыё Свабода» поталанило поспілкуватись з мешканцями Гомельської області, з якої власне і розпочалось вторгнення.

    «Колони танків, БТР і «Уралів» було безліч. Я намагався поговорити з російськими військовими, але вони були дуже злі. Наскільки мені відомо, їм заборонено з нами контактувати, давати якусь інформацію», – розповів співрозмовник журналістам.

    Водночас, російські окупанти роздавали місцевим агітаційні листівки, у яких було написано: «Дорогі товариші, нам не потрібна війна! Ми не збираємось нападати і бомбити міста. Ми прийшли воювати не з українськи народом, а з націоналістами, від рук яких гинуть люди. Одного разу ми перемогли фашизм і не маємо права здати позиції. Давайте разом забезпечимо мир і безпеку України».

    Фото взято з «Радыё Свабода»

    «Росіяни поводять себе в Мозирі як господарі життя. Поруч з селом Боков у них є аеродром і табір. Там гуляв один місцевий – так його спинили росіяни, оточили і викликали до КГБ. Його взяли на допит з приставленим у бока пістолетом», – повідомив кореспондентам мешканець району Максим (ім’я вигадане з міркувань безпеки).

    При цьому, він додав, що росіяни заполонили місцеві бари і тероризують місцеве населення.

    «У одного з наших друзів довге волосся. Так російський солдат причепив я до нього біля стійки. Мовляв, чому у тебе таке довге волосся? У нас би за це вбили! Десь там «у них», чи в Чувашії, чи в Забайкаллі. Ще особливість у тому, що вони сильно смердять. Я думаю, що вони не миються. Командири живуть в нормальних умовах – у готелі «Прип’ять». Солдати – в лісі, в палатках і навіть в хлівах. В селі Прудок живуть в хуторських сараях. Там на ковриках сплять. Може тому вони й смердять», – додав Максим.

    Також багато росіян і техніки армії рф в Наровлі. Там польовий шпиталь, де пораненим надають першу допомогу, після чого везуть до Мозиря чи Гомеля. Трупи відправляють в росію.

    «Їх водії продають дизпаливо по 15 рублів (приблизно 135 гривень) за каністру. Вони вивозять «трофеї» з України, награбовані, і пропонують на продаж місцевим жителям. Холодильники, побутова техніка, шини і все, що потрапляє під руку», – розповів мешканець Наровлі Ілля (ім’я вигадане з міркувань безпеки).

    За його словами, розваг у росіян небагато – дівчата «легкої поведінки» та бійки.

    «Нічого хорошого не скажу. Неприємно, коли з ними заграють наші дівчата «з низькою соціальною відповідальністю». Я не знаю, де вони знайомляться – не вулиці чи в Інтернеті. Бійки вчиняють у нетверезому стані, в барах», – додав співрозмовник.

    «У магазині став свідком – росіянин набрав горілки і вина, а картка не працює. Пішов, поставив все назад. Але більшість купляє. Здебільшого беруть горілку», – розповідають мешканці Наровлі.

    Найсвіжіше

    Популярне