Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Окупанти хочуть запустити освітній процес в Мелітополі з 4 квітня. Всі директори шкіл звільнилися

    В Мелітополі російські окупанти мають намір запровадити навчальний процес в закладах освіти з 4 квітня. Директори відмовляються співпрацювати з ворогом, а тому всі написали заяви на звільнення.

    Про це повідомив  мер Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону.

    “Зараз збирається евакуаційна колона біля пожежної частини та по моїм оцінкам сьогодні 1,5-2 тисячі громадян сьогодні поїде з Мелітополя. Йде постійний терор громадян. Мабуть, один зі знакових – це терор вчителів, який роблять рашисти намагаючись запустити освітній процес з 4 квітня. Але це неприпустимо, сьогодні небезпечно ходити до дитячих садочків, шкіл”, – розповів Федоров.

    Він пояснив, що таким чином російські солдати намагаються зробити живий щит з наших дітей.

    “Що стосується директорів шкіл – всі написали заяви на звільнення, ніхто не захотів співпрацювати з окупантами. Має місце розстріл фермерів і польові роботи майже не ведуться на окупованій території. По-перше, немає ресурсу, а по-друге – фермери не розуміють, хто буде збирати цей врожай”, – зазначив Федоров.

    За оцінками мера Мелітополя, у місті залишається 70-75 тисяч людей.

    “Окупанти роблять все, щоб люди не виїжджали, навмисно все затримують, щоб не випускати людей, всіх відправляють лише в Крим, але наші люди не хочуть їхати в Крим”, – додав Федоров.

    Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що окупанти викрали 14 тонн гумдопомоги, яка була направлена до Мелітополя.

    Найсвіжіше

    Популярне