П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    російське командування шоковане втратами серед мобілізованих на службу мешканців Донбасу

    Опинившись у становищі, коли необхідно змінювати стратегію і зосереджувати основний удар на Донецькій і Луганській областях, російські генерали постали перед питанням поповнення резервів «гарматного м’яса». Втім, призовники з тимчасово окупованих територій України практично скінчились.

    Про це пише білоруське видання «Хартыя’97%».

    За наявними даними, російські генерали переконані, що зараз для реалізації задуму вийти на кордон Донецької і Луганської областей їм потрібно передислокувати практично всі угруповання з-під Чернігова, Сум та Києва.

    Окрім того, командири окупантів спробували порахувати кількість мобілізованих на території, що тимчасово підконтрольна терористичним організаціям «л/днр», які досі перебувають в лавах бандформувань.

    У генштабі рф з жахом з’ясували, що з майже 30 тисяч мобілізованих і примусово відправлених на війну з Україною мешканців ОРДЛО станом ще на 27 березня лишилось всього 450 боєздатних одиниць.

    Знищених мобілізованих мешканців окупованих територій російські окупанти мають намір замінити ув’язненими з російських колоній, підлітками та строковиками. Окрім цього, терористи «л/днр» суттєво посилили заходи мобілізації, але резервів практично вже немає.

    Минулого тижня бойовики змогли примусово затримати і відправити до пунктів розподілення максимум 800 чоловіків. При цьому їх середній вік – 55 років. Фактично це означає, що окупанти почали відправляти на війну осіб похилого віку, молодь вже закінчилась. А це, в свою чергу, створює росіянам чималі проблеми, оскільки від тактики «закидання українців гарматним м’ясом» вони відмовлятись не збираються.

    Найсвіжіше

    Популярне