Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Зустріч Варфоломія з митрополитом Варшавським та українськими біженцями (ФОТО)

    Вселенський Патріарх Варфоломій відвідав парафію Святого Івана Ліствичника, де зустрівся з предстоятелем Польської Православної Церкви митрополитом Варшавським Саввою та відслужив панахиду за колишніми Предстоятелями та єрархами Польської Православної Церкви.

    Після короткої молитви та поклоніння Чесному Хресту митрополит Савва звернувся з привітанням до Вселенського Патріарха, передає orthodoxtimes.com

    Патріарх Варфоломій зі свого боку подякував вірянам, які зібралися у храмі, за вітання та добрі слова, звертаючись до українців, запевнив у молитві та підтримці народу України у цей важкий період війни.

    Після благословення вірних Вселенський Патріарх відслужив богослужіння в пам’ять загиблих предстоятелів Польської Православної Церкви. Він розповів вірянам про мету свого візиту до Польщі, а також поінформував про актуальні питання, що стосуються польського православ’я.

    Раніше Вселенський патріарх відвідав каплицю св. Кирила і Мефодія Митрополії у Варшаві.

    Там він мав зустріч з грецькою громадою, з православними священниками, а також з біженцями з України, які перебувають у Православному культурному центрі Варшави.

    Патріарх Варфоломій, подякувавши президенту Дуді та митрополиту Савві за запрошення та можливість відвідати Польщу, висловив повагу до допомоги, яку польський народ надає біженцям з України, висловивши стурбованість трагедією війни.

    Водночас Вселенський патріарх подякував митрополиту Савві за душпастирство греків, які проживають у Польщі, благословив грецьку громаду, відвідав та поспілкувався з біженцями з України.

    Візит Вселенського патріарха триватиме до середи, 30 березня. У вівторок він зустрінеться з представниками Римо-Католицької Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне