Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Забудькувата росія: Азербайджану вдруге за кілька днів довелось нагадати кремлю чиїм є, так званий, «Нагірний Карабах»

    Після того, як Міністерство оборони Азербайджану озвучило вимогу до російської федерації забезпечити виведення військ Вірменії з визнаних у світі територій Азербайджану і більше не використовувати вираз «Нагірний Карабах», російська сторона у відповідь знову відзначилась неправдивими та провокативними заявами.

    Зокрема російське оборонне відомство оприлюднило нібито результати перемовин, згідно з якими Азербайджан залишив свої позиції на території Нагірного Карабаху.

    Тож офіційному Баку знову довелось спростовувати нісенітницю, озвучену російськими посадовцями, і знову закликати кремль поважати територіальну цілісність інших держав.

    «Ніяких змін у позиціях Азербайджанської армії в селі Фаррух та на навколишніх висотах, що є частиною суверенних територій нашої країни, не відбулося. Інформація про відступ підрозділів Азербайджанської армії із цих позицій не відображає дійсності. Наша армія повністю контролює оперативну обстановку», – заявили у Міністерстві оборони Азербайджану.

    На додачу, в Баку спростували інформацію, озвучену в рф, про порушення режиму припинення вогню з боку Азербайджану та заперечили заяви росіян про нібито отримані поранення азербайджанськими військовослужбовцями.

    Більш того, оборонне відомство Азербайджану вдруге за кілька днів було змушене нагадати забудькуватим чиновникам рф, що адміністративно-територіальної одиниці під назвою «Нагірний Карабах» у складі Азербайджану не існує.

    «Використання висловлювання «Нагірний Карабах» у заявах міноборони росії від 26 та 27 березня є неповагою до територіальної цілісності Азербайджану, визнаної та прийнятої міжнародною спільнотою, зокрема рф», – нагадали у Міноборони.

    Найсвіжіше

    Популярне