Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Українська православна громада Мюнхена помолилась за мир в Україні

    Відслуживши всенічне бдіння в суботу, 25 березня в українській православній парафії святих Петра і Павла в Мюнхені та після зустрічі з біженцями з України, архієпископ Української православної церкви США та діаспори Даниїл (Зелінський) прибув у третю неділю Великого посту у парафію в Мюнхені, щоб здійснити Божественну літургію.

    Разом з архієпископом Даниїлом співслужили кілька священнослужителів із сусідніх українських православних парафій у Німеччині, а також священнослужителі з Маріуполя і Дніпра, які прибули, як біженці з України, що зазнає нападу росії, — повідомляє сайт УПЦ США.

    Маленька каплиця була переповнена, оскільки понад 400 вірян, багато з яких були біженцями з України, включаючи п’ять нових священнослужителів з України, прибули помолитися цієї неділі. Вони прийшли помолитися за стійкість у під час посту; вони прийшли помолитися за сім’ї; вони прийшли помолитись за Україну; вони прийшли помолитися за милість Господа до світу.

    Архієпископ Даниїл зазначив, що, люди українського походження, зараз несуть свій хрест разом із Господом. У цей важкий час, коли ми намагаємося здобути мирний дух, який ми маємо здобути у цей пісний період; коли ми починаємо та закінчуємо наші дні новинними відеозаписами з України; коли ми організовуємо збори коштів, мітинги, благодійні акції, щоб допомогти Україні, ми робимо це в ногу з Господом, бо ми робимо це з молитвою в серці, — підкреслив архієпископ УПЦ США.

    Ми молимося про звільнення та перемогу України над її ворогами, але ми також молимося про те, щоб серця ворогів пом’якшилися, щоб вони усвідомили помилковість своїх шляхів та покаялися, щоб вони звернулися та залишили суверенну країну Україну та повернулися на свою батьківщину до Росії, – йшлось на проповіді єрарха Вселенського патріархату.

    Тож моліться щодня, щохвилини за Україну. Моліться безупинно за її перемогу, за її незалежність, за безпеку її народу, – закликав владика.

    Архієпископ Даниїл нагадав усім, що цієї третьої неділі Великого посту Хрест виноситься і покладається перед нами, щоб поклонитись Йому. Протягом попередніх трьох тижнів ми постили, ми страждали, ми збитися зі шляху, втратити зір, але, бачачи Хрест, ми згадуємо причину нашого шляху. Бачачи Хрест, ми отримуємо підтримку, ми зміцнюємося, ми отримуємо силу продовжувати наш шлях до тієї світлості, яка, як ми знаємо, очікує нас у Великдень.

    Тому, підсумував архієпископ Даниїл, ми, укріплені нашою вірою в Христа, знаємо та очікуємо на перемогу в Україні. Ми віримо, що добро переможе зло, і що Україна повстане у перемозі, перемігши темряву, яка загрожувала здолати її.

    Найсвіжіше

    Популярне