П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійні діячі Мюнхена провели екуменічну молитву за народ України

    Близько 2500 людей зібралися в неділю вдень 27 березня на Площі Марії – центральній площі Мюнхена в Німеччині, прямо перед статуєю Богородиці, що стоїть на півмісяці як Цариця Небесна – Заступниця Баварії. Ці 2500 людей були різного національного походження, але об’єднані однією метою – помолитись за припинення війни в Україні, і за стражденний український народ. Рада релігійних діячів Мюнхена (Німеччина) присвятила одногодинну офіційну програму на головній площі міста загрозі для людства, яка виникає внаслідок спроби вторгнення Російської Федерації в Україну, повідомляє сайт УПЦ США.

    На запрошення Ради духовних діячів єрарх Вселенського патріархату архієпископ Даниїл (Зелінський) взяв участь у молитовному мітингу та разом із близько 20 представниками різних релігійних утворень підніс до Бога молитву за Україну.

    Архієпископ Даниїл приєднався до єпископа Української Греко-Католицької Єпархії в Мюнхені (Німеччина) Богдана Дзюраха від представників місцевої Римсько-Католицької Архієпархії та протестантської Церкви Мюнхена.

    У своєму 3-хвилинному виступі архієпископ Даниїл сказав: “…Я народився в Україні… Під час своєї останньої поїздки до Маріуполя я йшов вулицями цього міста з місцевим єрархом, спостерігаючи, як молоді сім’ї піклуються про своїх дітей і будують своє щастя в мирному місті на березі Азовського моря… останні 30 днів показали світові інший образ цього міста… ті самі батьки борються за збереження життя, як їхні діти плачуть у підвалах, ховаючись від артилерійських обстрілів російських військових… втрата людських життів незбагненна!

    Будь-яка втрата людського життя – будь-яка війна – це злочин проти людства… Але війна, яка навмисно вбиває жінок і дітей, це вже не просто війна – це геноцид і злочин проти Бога та його творіння. Немає жодного морального виправдання цій війні та звірствам, які чинять російські військові в Україні. Немає війни, яка вирішує проблеми, навпаки – війна живить насильство, ненависть – вона витісняє людей, робить їх біженцями, породжує голод і руйнує життя, яке, як християни, ми завжди повинні поважати, шанувати та захищати…

    Давайте, незалежно від того, хто ми і звідки прийшли, збережемо життя; заявімо тим, хто має політичну владу – зупиніть війну! Поважайте життя! Україна є і завжди буде землею вільних!».

    Представники Римської та Греко-Католицької Церков, Української Православної, Греко-Православної та Болгарської Православних Церков, а також лютерани, релігійні діячі юдаїзму, мусульман, буддистів та численні релігійні утворення молилися за Україну, а місцевий мюнхенський український хор «Покров» співав різні Молитви та пісні українською мовою.

    Після офіційної програми мітингу архієпископ Даниїл виступив перед членами Великої української громади в Мюнхені, зустрівши людей із рідного міста Бучач (Україна), з якими всі присутні заспівали Гімн України.

    Найсвіжіше

    Популярне