Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр оборони Азербайджану рішуче нагадав росії чиєю насправді територією є, так званий, «Нагірний Карабах»

    Міністерство оборони Азербайджану вимагає від російської федерації забезпечити виведення військ Вірменії з визнаних у світі територій Азербайджану і більше не використовувати вираз «Нагірний Карабах», бо його не існує, натомість є Азербайджан.

    «Закликаємо міноборони рф відповідно до положень тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з визнаних міжнародним співтовариством територій Азербайджану, не представляти у спотвореній формі пересування збройних сил Азербайджану в межах суверенних територій нашої країни, не використовувати вираз «Нагірний Карабах» та правильно вказувати назву територій», – цитує «Українська правда» офіційну заяву оборонного відомства Азербайджану.

    Повідомляється, що 25 березня відбулася телефонна розмова міністра оборони Азербайджану генерал-полковника Закіра Гасанова з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Сторони обговорили ситуацію у невизнаній Нагірно-Карабахській республіці, де тимчасово дислоковано російський миротворчий контингент.

    Однак після цього, 26 березня 2022 року рф звинуватила Азербайджан у порушенні договору та вторгненні в зону відповідальності, так званих, «миротворців» з росії.

    У відповідь офіційний Баку заявив, що немає жодної адміністративно-територіальної одиниці під назвою «Нагірний Карабах», а на всіх пунктах проводиться уточнення позицій та місць дислокації. При цьому, в Азербайджані наголошують, що вранці 26 березня члени незаконних вірменських збройних формувань зробили спробу здійснити диверсію проти підрозділів азербайджанської армії.

    Влада Азербайджану запевняє, що не порушували положень тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року, на відміну від Вірменії. На додачу, офіційний Баку звинувачує рф у тому, що заява міноборони росії «суперечить характеру двосторонніх відносин» та декларації про союзницьку взаємодію.

    Найсвіжіше

    Популярне