П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У двох регіонах Німеччини запровадили юридичну відповідальність на використання символу Z

    Німецькі федеральні землі Нижня Саксонія та Баварія оголосили про юридичні санкції за використання знака Z у громадських місцях.

    Про це пише «Європейська правда» з посиланням на DW.

    «Кожен, хто за допомогою знака Z публічно висловлює схвалення агресивної війни президента Росії Путіна проти України, має очікувати у Нижній Саксонії на кримінальне переслідування», – таку заяву зробив у п’ятницю, 25 березня, нижньосаксонський міністр внутрішніх справ Борис Пісторіус.

    Аналогічної позиції дотримується і баварська влада.

    За словами земельного міністра юстиції Георга Айзенрайха, неприпустимо потурати злочинам, що порушують міжнародне право.

    «Свобода думок – одна з головних переваг нашої конституції, в Німеччині кожен може висловлювати свою думку. Однак свобода думок закінчується там, де починається кримінальне право», – зазначив Айзенрайх і підкреслив, що кожен може бути притягнутий до юридичної відповідальності за публічне використання знаку Z.

    Варто нагадати, літерами Z та V позначено військову техніку та уніформу військовослужбовців російської окупаційної армії, які беруть участь у війні, розв’язаній кремлем проти Україні. У росії знак Z використовується як символ підтримки дій москви.

    Натомість одразу у декількох європейських країнах тривають законодавчі процеси з метою прирівняти знак Z до нацистської і комуністичної символіки.

    Найсвіжіше

    Популярне