П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ включила до делегації митрополита “УПЦ мп” Луку із Запоріжжя, як представника МП

    Все що треба знати про «незалежність» так званої УПЦ МП! У той час коли російські ракети бомблять українські міста і храми, в тому числі і російської церкви в Україні, у москві на Синоді включають до делегацій московської патріархархії одіозного єрарха “УПЦ МП” (рпц в Україні) митрополита у Запоріжжі Луку (Коваленка), при чому роблять це «самостійно і незалежно» від «керівного центру рпцвУ» який знаходиться у Києві.

    Що ж кажете що рпц єднає з її філією в Україні лише «молітвєнная связь через памінанія вєлікага гаспадіна кіріла»? Як бачимо самому «гаспадіну гундяю» начхати як на саму «духовно-малітвєнную связь» так і на те хто поминає чи не поминає його в Україні. Він на власний розсуд буде розпоряджатись як одні і так і іншими!

    Відзначимо, що поряд з титулом Луки жодної вказівки про його приналежність до так званої УПЦ МП, що суттєво відрізняє його від інших учасників делегації! Це вказує, що на відмінно від всіх інших, він простий рядовий єрарх рпц! І друге положення у списку, без вказівки про його приналежність, не надає ніяких прівілеїв!

    Та й взагалі сам факт включення Луки до цього списку свідчить, що рпц вже начхала на так звану «широку автономію»! Адже якщо діяти букві «канону» то російський синод мав би подати до лаврського запрос на визначення кандидата. Натомість вони самостійно без будь-якого погодження з Онуфрієм, а за поданням керівника відділу ОВЦЗ Іларіона Алфєєва обирають того, кого хочуть.

    В статуті рпц чи її філії в Україні ніде не прописано, що єпископи з українських міст підпорядковуються синодальному відділу, а тим більше Алфєєву. Може головний експерт і тлумач статутів єпископ Сільвестр (Стойчев) зможе пояснити в якому пункті це прописано?

    І поки головний каноність рпцвУ ламає голову, як виправдати це свідоме порушення «канонів», у нас складається враження, що московський синод вже святкує перемогу, і разом з Кремлем по тихому провів «денаціоналізацію» своєї української філії і перетворив її у рядові єпархії своєї структури!

    Цікаво чи ж візьме участь у цій поїздці сам Лука? Нагадаємо майстер «богословсько-канонічних епітетів» досі не може видавати з себе словосполучення «Росія-ворог»!

    Духовний Фронт України.

    Нагадаємо, раніше волонтер звинуватив митрополита Луку в співпраці з окупантами і в тому, що через нього забрали в полон українську журналістку. Також ми писали, що митрополит УПЦ МП допоміг російській пропаганді виправдовувати обстріли мирного населення.

    Найсвіжіше

    Популярне