Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    З початку повномасштабної війни до ПЦУ приєдналось 28 парафій Московського патріархату

    За місяць повномасштабної російської агресії проти України до складу Православної Церкви України з Московського Патріархату офіційно перейшли вже 28 громад: на Львівщині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Закарпатті, Тернопільщині, Рівненщині, Волині, Київщині, Черкащині. Серед них – і громади двох монастирів на Львівщині.

    “З любов’ю вітаємо наших братів і сестер у родині помісної Української Православної Церкви! Ми впевнені, що це лише початок, і у багатьох священнослужителів та вірян “відкриються очі”, зокрема й у тих, хто до цього часу ще перебуває в омані та в московському підпорядкуванні, маючи за свого патріарха особу, яка нині благословляє російських воїнів на каїнову війну”, – зазначили в Православній Церкві України.

    В ПЦУ впевнені, що зараз настав час зробити вибір – совістю і серцем: “ви на боці агресора, безжального вбивці мирного населення чи на боці рідної вам землі, її людей, її Церкви?”

    “Не будьте помічниками “русского міра”, мовчазними поплічниками росії. Вчиняйте по-християнськи, на своїй Богом даній землі, будьте зі своїм народом, моліться за наших захисників. Не зволікайте, розривайте згубну рабську приналежність до патріархії, яка вже заплямована невинною людською кров’ю. Будьте гідними і вільними дітьми рідної землі та єднайтеся навколо помісної Української Церкви! Двері нашої Церкви завжди відкриті для всіх”, – зауважили в Православній Церкві України.

    В ПЦУ також нагадали, що для тих громад, які вирішили розірвати будь-які стосунки з МП та приєднатися до помісної Православної Церкви України Священний Синод ухвалив рішення «Про надзвичайний порядок прийняття до Православної Церкви України», з яким можна ознайомитись за посиланням.

    Найсвіжіше

    Популярне