Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Каспаров: Лідером вільного світу сьогодні є Володимир Зеленський

    Лідером вільного світу сьогодні є Володимир Зеленський. Всі решта йому просто підігрують.

    Таку точку зору висловив 13-й чемпіон світу з шахів, опозиційний російський політик Гаррі Каспаров на власній сторінці у Фейсбук.

    «Я вважаю, що ця війна у підручниках буде розгялдатись, як поворотна точка у світовій історії, це момент, коли наступ сил тоталітаризму, диктатур і тероризму буде зупинено. За це доведеться заплатити страшну ціну – колосальну кількість життів, але перемога України в цій війні не лише зупинить путінську експансію але і змінить світові процеси», – пише Гаррі Кімович.

    Гросмейстер підкреслив, що багатьом людям на Заході сьогодні вато усвідомити, що ми живемо у світі, де існують куди серйозніші речі, аніж, для прикладу, факти поліцейського свавілля в Америці. Є нагальні питання життя і смерті, є питання базових цінностей, за які ми повинні боротись і за які сьогодні Україна бореться та помирає.

    «Завершення цієї війни стане початком нової глави в історіі людства. Світу потрібні нові форми управління, казав президент Зеленський, виступаючи перед американськими конгресменами. Про це говорив і покійний сенатор Джон Маккейн, я також писав про це неодноразово», – зауважив Каспаров.

    При цьому, він вважає, що сучасні події фактично винесли вирок ООН, оскільки організація, у якій криваві диктатори і демократії перебувають на рівних правах – просто нежиттєздатна.

    «Організація Об’єднаних Націй себе повністю дискредитувала, її нема. Це організація, яка повинна була запобігати війнам, але зараз вона робить усе що завгодно, окрім реакції на самі головні і трагічні події – це вирок ООН. Майбутнє за створенням Ліги демократій, у якій країни будуть не лише висловлювати занепокоєння і робити заяви, а й підтримувати їх конкретними діями», – прогнозує гросмейстер.

    «Українська війна – це точка, яка дасть старт новій історії, новим формам організації світової спільноти у 21-у столітті», – переконаний Гаррі Каспаров.

    Найсвіжіше

    Популярне