Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ рпц закликав росіян довести війну проти України до перемоги за будь-яку ціну

    «Сумно, що в Україні вступили в силу жорстокі закони, які спрямовані на розділення відносин з росією. Україна багато втратила. Дуже шкода, що на такій святій землі, як Україна, де стільки святинь, виникають абсолютно ненормальні радикальні течії», – таку точку зору озвучив в інтерв’ю російському відверто пропагандистському ресурсу «материк» відомий монархіст, архієрей російської православної церкви архієпископ сиктивкарський пітірім (волочков).

    Подаємо фрагмент сповненого ненавистю до українців інтерв’ю, у якому представник духовенства рпц прямо закликав знищити українську державу, приєднавши землі України до рф.

    – Чи варто йти на переговори з режимом Зеленського, до чого закликають декотрі?

    Переговори в Білорусі показали, що вони безрезультатні. Наша російська влада йде на переговори тому, що на рівні світової спільноти переговори вітаються, але приклад з Україною показав, що це нульові успіхи. Зеленський дуже несерйозна людина. Він неблагонадійний, цій людині не можна довіряти. Якщо він навіть буде підписувати документ, що задовольняє всіх, то не факт, що навіть у разі, якщо він залишиться при владі, то зобов’язання, підписані ним будуть дотримуватись. Тому я не думаю, що з ним зараз можна щось підписувати. Я цій людині не вірю.

    Наскільки актуальне послання святого патріарха Тіхона проти Брестського миру, згідно з яким церква не може визнати благом «мир», за яким «мать городов русскіх» Київ та інші споконвічні наші землі назавжди відчужуватись від батьківщини?

    Я вважаю, що праві були слов’янофіли, які говорили, що цей мир породить нову війну з Німеччиною. Дійсно війна потім і трапилась. Я вважаю, якщо дослухатись до тих, хто кричить, що потрібно припинити війну, «Ні путіну!», «Ні війні!» та інші подібні гасла, то це буде такий же ганебний «мир» для росії. Всі будуть вважати, що ми програли. І росія, яка зараз виступає за справедливість у всьому світі та інтереси своєї земної батьківщини, залишиться у програші. Цей історичний договір навпаки повинен застерегти нас від укладання будь-якого документу на даному етапі цієї спецоперації. Її потрібно довести до кінця.

    На підставі викладених думок архієрея рпц в інтерв’ю роспропагандистам, вважаємо за доцільне задмсилитись над наступними питаннями. Чи має право така аморальна особистість, як архієпископ пітірім (волочков) називатись духовним лідером? Чи має рпц, яка не засуджує агресивні і завідомо неправдиві заяви свого архієрея, право називатись релігійною організацією, чи вона все ж таки повинна називатись деструктивним культом, який обслуговує криваві інтереси владіміра путіна? Чи комфортно єрархам московського патріархату в Україні перебувати у молитовній єдності з такими постатями, як пітірім (волочков)?

    Право відповіді на викладені питання залишаємо за читачем.

    Найсвіжіше

    Популярне