П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    На 25й день війни очільник УПЦ МП згадує Московського патріарха, як “Гаспадіна нашего”

    Священнослужитель ПЦУ Віктор Мартиненко прокоментував намагання УПЦ МП звинуватити ПЦУ в закликах до релігійних погромів. Він зазначив, що згадування Онуфрієм, на 25-й день війни московського патріарха, як “гаспадіна нашего” Кіріла, спонукає до релігійних погромів.

    “Речник рпzвУ отець Микола Данилевич цитує А. Єрмака про те, що дехто розколює країну і спекулює на релігійному питанні. “Представники і прихильники ПЦУ, це вам адресовано” – у новообретьонному патріотичному запалі виголошує отець Данилевич. Новінський-югент “Мірянє” вже зробили на цю тему картинку.  Оскільки отець Миколай видалив мій коментар і заблокував можливість коментувати, то мушу написати то тут.  “Заклики до погромів та інформаційно-психологічна операція” кажете? Цілком погоджуюся! Деякі сили в Україні закликають до релігійних погромів”, – пише отець Віктор у соцмережі Фейсбук.

    Він навів, як приклад “інформаційно-психологічної операції” відео з вчорашньої служби очільника мпвУ митрополита Онуфрія на 25-й день геноциду, коли Березовський згадував моспатріарха, як “гаспадіна нашего” Кіріла.

    “Так от заявляю: дане відео закликає до погромів! І, думаю, не тільки мене. Відверто і красномовно закликає. Будь-яку нормальну людину, хто чув про Маріупольський роддом і театр. Це відео показує ціну усім “непомінаніям” і гнівним обуренням врученням ікони росгвардії”, – підкреслив отець Віктор Мартиненко.

    “А може то фейк? Може то вороги сфальшували озвучку?, – іронічно припустив священник ПЦУ. – Бо ж важко повірити, що на 25-й день обстрілів і бомбардувань Києва, “український” митрополит називає того, хто цю війну благословив “вєлікім гаспадіном”, добре, що вже не “отцем”? Мабуть, фейк. Бо мій коментар із цим відео о. Данилевич видалив)”

    “А може це відео і є частиною тієї “інформаційно-психологічної операції” про яку говорять “мірянє”? Бо психологічно діє і розколює суспільство. У мене, наприклад, викликає величезне почуття огиди і бажання при зустрічі плюнути у ті благочестиві харі…”, – підсумував отець Віктор.

    Найсвіжіше

    Популярне