Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Новий фейк роспропаганди: кремль «стурбований» намірами Києва атакувати посольства західних держав у Львові

    Офіційний представник міністерства оборони російської федерації ігорь конашенков заявив, що представники батальйону «Азов» нібито планують вчинити у Львові теракт проти дипломатів зі США та інших західних країн, щоб представити це як атаку рф.

    Про це пише «Українська правда» з посиланням на брифінг конашенкова російським пропагандистським виданням.

    «Хочу наголосити, що керівництво київського режиму поінформоване про плани націоналістів, але жодних дій щодо недопущення їх реалізації не вживає. Київський націоналістичний режим планує представити напади на дипломатичні об’єкти США та західних країн нібито як «цілеспрямовану атаку російських збройних сил», – заявив представник путінського режиму.

    За його версією, метою такої «провокації» є «посилити тиск на країни НАТО щодо запровадження над Україною безпольотної зони та надання додаткового озброєння».

    «Українська правда» нагадує, раніше росія вже поширювала величезну кількість фейків про Україну.

    Зокрема, там заявляли, що у лабораторіях Києва, Харкова й Одеси нібито вивчали можливість поширення через перелітних птахів особливо небезпечних інфекцій.

    Крім того, окупанти «знайшли» в Україні «бойові наркотики» та знищені патогени збудників чуми та сибірської виразки.

    росіяни також запустили фейк, нібито на Житомирщині переслідують євреїв.

    18 березня Радбез ООН відкинув фейкові звинувачення Росії щодо нібито наявності «військово-біологічної діяльності США в Україні».

    Найсвіжіше

    Популярне