Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Примусове переміщення українців до рф під приводом евакуації: СБУ почало розслідування

    СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснює досудове розслідування фактів примусового переміщення громадян України до рф під приводом евакуації.

    Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

    «За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України)», — йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що за даними слідства, з початку повномасштабної військової агресії представниками держави-окупанта під приводом евакуації проводиться примусове переміщення на територію РФ громадян України, які опинились на захоплених ворогом територіях Донецької області.

    «Вказані дії є порушенням положень ст. ст. 49, 55 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12.08.1949, ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», — наголосили в Офісі генпрокурора.

    Дані про воєнні злочини рф можна надсилати: https://warcrimes.gov.ua

    Нагадаємо, СБУ затримала священника РПЦ, який чекав на окупацію Києва і здавав переміщення ЗСУ окупантам. Також СБУ показала відео із загарбником, який спростовує міф про «нацистів» в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне