Неділя, 14 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник і парафія УПЦ МП на Львівщині приєдналась до ПЦУ

    Протоєрей Ігор Деркач разом з громадою вийшов з російської церкви в Україні (УПЦ МП) і приєднався до Православної Церкви України.

    Про це Духовному Фронту України стало відомо з власних джерел.

    Львівсько-Сокальська єпархія ПЦУ вже видала 17 березня указ і розпорядження з цієї нагоди.

    “Настоятель Свято-Покровського храму м. Червонограда протоієрей Ігор Стефанович Деркач разом з громадою приймається до складу Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)”, – йдеться в розпорядженні ПЦУ.

    “Протоієрей Ігор Стефанович Деркач призначається настоятелем Свято-Покровського храму м. Червонограда Львівсько-Сокальської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)”, – йдеться в указі ПЦУ.

    Ігор Деркач народився 27 березня 1984 року в с. Подорожне Стрийського р-ну Львівської обл. в сім’ї священника. Навчався в Почаївській семінарії. У 2003 р. – перевівся у Свято-Тихонівський Богословський інститут. 1 січня 2006 року – єрархом УПЦ МП архієпископом Львівським і Галицьким Августином був рукопокладений у сан священника. Протоєреєм став у 2012 році.

    Нагадаємо, парафія на Волині разом із священником вийшла із складу “УПЦ МП” та приєдналася до ПЦУ. Також 63% українців підтримують ідею розриву зв’язків УПЦ МП з російською Церквою. Крім цього, митрополит Епіфаній звернувся до УПЦ МП: ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності.

     

    Найсвіжіше

    Популярне