П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Польща розробила проєкт введення миротворчого контингенту в Україну: Документ буде презентовано на найближчому саміті НАТО

    Польща має намір презентувати ідею та план введення миротворчої місії на територію України. За словами спікера польського парламенту Пьотра Мюллера, це буде виконано на найближчому саміті Північноатлантичного альянсу, пише «Хартыя’97%» з посиланням на ЗМІ Польщі.

    Посадовець зауважив, що зараз в Європі панують стримані настрої щодо оцінки війни в Україні. Однак послідовний тиск може сприяти тому, що така миротворча місія незабаром розпочне свою роботу.

    «Мова йде не про місію, яка вступила б у пряме зіткнення з росією, а яка розташується на територіях, де ще не йдуть прямі бойові дії, щоб дати чіткий сигнал готовності протистояти війні», – наголосив Мюллер.

    Спікер парламенту Польщі, водночас, не сподівається на легке вирішення цього питання. Втім він переконаний, що вже сьогодні потрібно напрацьовувати різні варіанти втілення такого рішення у життя.

    Раніше віце-прем’єр Польщі і очільник правлячої партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський під час свого перебування у Києві закликав відрядити до України миротворчу місію НАТО.

    Україна неодноразово просила Північноатлантичний альянс допомогти закрити небо, щоб захистити міста від бомбардувань та ракетних ударів військ рф. Командування НАТО категорично відкидає можливість закриття українського неба силами Альянсу, однак, після наближення війни до східних кордонів НАТО, Альянс вирішив посилити військовий контингент у цьому регіоні.

    Найсвіжіше

    Популярне