Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Масовий психоз: у Росії різко виріс попит на антидепресанти

    Вторгнення росії в Україну і нова хвиля санкцій викликала різке зростання попиту на антидепресанти в країні-агресорі.

    Про це пише Інформаційний спротив.

    З 28 лютого по 6 березня загальний продаж цих препаратів в аптеках перевищив 525 млн руб. – Це більш ніж у чотири рази більше, ніж роком раніше. Пацієнти роблять запаси через побоювання дефіциту та зростання цін, що вже призвело до нестачі антидепресантів та седативних засобів у деяких аптеках на тлі перебоїв із логістикою.

    Серед рецептурних антидепресантів препарати, що найбільше продаються, — імпортні.

    Також зростає попит на безрецептурні снодійні та протитривожні препарати. Згідно з DSM Group, продаж цих груп препаратів за перший тиждень березня рік до року збільшився на 88% і 34,7%, до 3,3 млн і 347 тис. упаковок відповідно. 

    У мережі «36,6» підтверджують зростання продажів антидепресантів, протитривожних та снодійних засобів. За два тижні з 28 лютого реалізовано на 115,3% більше упаковок цих ліків, ніж за аналогічний період на рік раніше, уточнили там.

    Головний лікар центру психіатрії, неврології та наркології «Роса» В’ячеслав Філашихін зазначає, що наприкінці лютого — на початку березня відбулися психотравмуючі події, що позначилися на психічному здоров’ї населення. Крім того, за його словами, дається взнаки висока нервозність, є і сезонні загострення психічних захворювань у пацієнтів. Директор з розвитку RNC Pharma Микола Беспалов додає, що війна Росії проти України та наслідки самі по собі стимулюють попит на антидепресанти та седативні засоби.

    Нагадаємо, міжнародний суд ООН наказав росії зупинити війну проти України. Також під Прилуками українці розбили групу військових РФ і захопили РСЗВ “Ураган”.

    Найсвіжіше

    Популярне