П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Речник ПЦУ вимагає накласти санкції на верхівку російської православної церкви

    Речник Православної Церкви України архієпископ Євстратій (Зоря) вимагає накладення міжнародних та українських санкцій на осіб, які займаються керівництвом російської православної церкви. Він також опублікував список осіб, які повинні бути під санкціями.

    • Владімір Гундяєв (Владимир Михайлович Гундяев, також відомий як «Патриарх Московский и всея Руси Кирилл»), 20.11.1946 р.н., громадянин Російської Федерації, керівник РПЦ;
    • Грігорій Алфєєв (Григорий Валериевич Алфеев, за прізвищем батька – Дашевский, також відомий як «митрополит Волоколамский Иларион»), 24.07.1966 р.н., громадянин Російської Федерації, керівник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ;
    • Нікалай Балашов (Николай Владимирович Балашов, протоиерей), 13.12.1956 р.н., громадянин Російської Федерації, заступник керівника ВЗЦЗ РПЦ;
    • Георгій Шевкунов (Георгий Алексанрович Шевкунов, також відомий як «митрополит Псковский и Пороховский Тихон»), 02.07.1958 р.н., громадянин Російської Федерації, «духівник Путіна», особа, наближена до спецслужб РФ.

    Архієпископ Євстратій зауважив, що ці особи мають бути включені у міжнародні та українські санкційні списки як активні діячі кремлівського режиму, винні у підготовці, розв’язуванні та веденні війни проти України.

    “Ці чотири посадовці РПЦ зробили не менше для розпалювання війни, ніж ті міністри, пропагандисти та олігархи Путіна, які вже перебувають у списках. Кирил Гундяєв та Тихон Шевкунов були одними з ключових розробників і поширювачів концепції «русского міра» – неоімперського проекту, який став ідеологічною основою агресії РФ проти України”, – додав речник ПЦУ.

    Іларіон Алфєєв та Нікалай Балашов – «дипломати» РПЦ, які у тісній зв’язці з МЗС РФ та спецслужбами РФ провадили міжнародну діяльність в рамках просування ідеології «русского міра» загалом та безпосередньо курували український напрямок активності МП, – пояснив Євстратій.

    Тихон і Кирил публічно (в проповідях і заявах) підтримали вторгнення в Україну.

    Іларіон напередодні вторгнення отримав орден з рук Путіна та запевнив його у повній підтримці з боку очолюваного ним відділу, Нікалай відомий, як багатолітній (понад 15 років) куратор всього українського напрямку зовнішньої діяльності МП.

    “Всі чотири в силу займаних посад і системи взаємодії, встановленої в РФ між державою і МП, беззаперечно перебувають у постійному робочому контакті зі спецслужбами РФ, посадовцями Уряду РФ та адміністрації Путіна”, – підсумував речник ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній розповів Російські окупанти переслідують священників ПЦУ, троє капеланів загинули.

    Найсвіжіше

    Популярне