Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    ВООЗ оцінює кількість постраждалих від війни в Україні у 18 млн

    Поточна оцінна кількість постраждалих в Україні від військового наступу Росії становить 18 млн осіб, з яких 6,7 млн є внутрішньо переміщеними особами, йдеться у заяві європейського підрозділу ВООЗ у понеділок.

    Про це повідомляє Інтерфакс.

    “Близько 3 млн людей залишили країну. Ланцюжки постачань серйозно порушені. Багато дистриб’юторів не працюють, деякі запаси недоступні через військові операції, запаси ліків закінчуються, а лікарням складно надати допомогу всім хворим і пораненим”, – наголошується в документі.

    ВООЗ зазначає, що координує з партнерами надання гуманітарної медичної допомоги і на території України, і на її кордонах, а також надання технічної підтримки та кадрового резерву.

    Зокрема, 8 березня ВООЗ доставила до Києва 10 тонн наборів для травматології та екстреної хірургії, які буде розподілено між складами в семи областях: Київській, Полтавській, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій, Житомирській і Черкаській.

    Крім того, 9–11 березня через Полтаву до Харкова відправлено дев’ять партій по 10 тонн кожна; у Суми через Полтаву; у Дніпро; у Херсон через Дніпро; у Маріуполь через Дніпро; у Миколаїв; у Житомир; у Запоріжжі та у Черкаси.

    Кожна партія розрахована на 150 пацієнтів із травмами та 15 тис. пацієнтів первинної медико-санітарної допомоги протягом трьох місяців.

    ВООЗ також заявляє, що станом на 12 березня підтвердила загалом 31 напад окупантів на медичні заклади в період з 24 лютого по 11 березня 2022 року, внаслідок яких 12 людей загинули та 34 отримали поранення, з яких 8 поранених та 2 убитих були працівниками охорони здоров’я. Решта атак перевіряється.

    Нагадаємо, митрополит ПЦУ виїхав з Маріуполя та вивіз дев’ятьох людей. Також муфтій Саід Ісмагілов закликав мусульман світу не ставати найманцями в окупаційних російських військах.

    Найсвіжіше

    Популярне