Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Муфтій Саід Ісмагілов закликав мусульман світу не ставати найманцями в окупаційних російських військах

    Муфтій Духовного управління мусульман «УММА», вчений ісламознавець та військовий капелан Саід Ісмагілов у відеозверненні закликав мусульман світу не ставати частиною путінського задуму знищення України.

    Про це пише РІСУ.

    «Нам стало відомо, що злочинний російський путінський режим бажає вербувати найманців з різних країн, щоб використовувати їх у війні проти України. Я закликаю мусульман усього світу не ставати на бік злочинця, агресора, нападника, не ставати на бік Росії, яка напала і вбиває нас. Напала на нашу вільну і незалежну Україхну, де мусульмани жили щасливо та вільно сповідували іслам. Ми повноцінні громадяни нашої країни і зараз потерпаємо від російської агресії», – підкреслив Саід Ісмагілов.

    Муфтій зауважив, що стаючи до лав окупаційних військ російської федерації у якості найманців, кожна людина стає на бік злочину, а це є великим гріхом перед Всевишнім.

    «Я закликаю мусульман світу ставати на бік України, допомагати нам своїми молитвами, пожертвами, своєю підтримкою, бо це дуже важливо для нас. Я закликаю усіх найманців з Близького Сходу та інших країн, які зголосилися бути на боці російської окупації, не робити цього. Це не принесе вам ні щастя, ні прибутку, а буде великим злочином», – закликав мусульман муфтій.

    При цьому, він запевнив, що мусульмани України вже стали на захист свої землі: «Ми захищаємо нашу державу і надалі будемо її захищати. Я прошу Аллага, щоб він утримав усіх найманців, в першу чергу мусульман, та всіх людей від такої великої помилки. Будьте людьми миру, справедливості і добра».

    Найсвіжіше

    Популярне