Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У моспатріархаті нарешті засудили випадки облаштування російським окупантами вогневих позицій у храмах

    14 березня 2022 на 19-й день російсько-української війни представники московського патріархату в Україні спромоглись прокоментувати випадки, коли російські окупаційні війська облаштовують вогневі позиції у храмах на тимчасово захоплених територіях.

    В офіційному повідомленні, що оприлюднено інформаційними ресурсами моспатріархату в Україні, йдеться, що Штаб Збройних сил України заявив про фіксовані непоодинокі випадки використання російськими військами цивільної інфраструктури, зокрема, і релігійних об’єктів для обладнання вогневих позицій, розміщення озброєння та військової техніки.

    «Українська православна церква (московський патріархат, – ред.) сприймає цей факт, як акт святотатства і неприхованої наруги над святинею, в наслідок чого місце поклоніння Богу перетворюють на місце, де звершуються диявольські справи. Ті, хто наважується обладнувати у храмах вогневі позиції не лише наражають цю культову споруду на небезпеку, але й попередньо свідомо оскверняють її», – заявили представники московського патріархату.

    Там нагадали, як Господь говорить зі сторінок Євангелія: «Дім Мій домом молитви назветься» (Мф. 21:13). У храмі під час Літургії звершується Безкровна Жертва Спасителя. Тому все, що пов’язане з пролиттям крові категорично не допускається в приміщенні храмі. Саме тому згідно з церковними канонами у храмі не лише не можна використовувати зброю, але й категорично забороняється навіть заходити зі зброєю до храмової споруди.

    «Всі випадки використання церковних споруд для ведення бойових дій неприпустимі та не мають на те Божого благословення», – запевняють у моспатріархаті.

    Найсвіжіше

    Популярне