Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія вдарила по Святогірській лаврі, де ховалися біженці (відео)

    Внаслідок авіаудару російських військових постраждала Свято-Успенська Святогірська лавра (РПЦвУ) в місті Святогірськ Донецької області.

    Вибухова хвиля ушкодила приміщення лаври, в яких проживала братія монастиря та біженці. Були розбиті практично всі вікна, церковні споруди зазнали руйнувань різного ступеня.

    Як уточнили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури, 12 березня о 22:00 Росія нанесла по лаврі авіаудар. Авіаційна бомба розірвалася за 50 метрів від мосту, що з’єднує правий та лівий береги річки Сіверський Донець, – біля входу до монастиря.

    “Внаслідок страшної сили вибуху у храмах Лаври вилетіли віконні рами. У лаврських готелях вибуховою хвилею вибито всі вікна та двері. Декілька поранених відвезли до госпіталю міста Святогірськ, решті надано допомогу в обителі. Загиблих, на щастя, немає”, – йдеться в повідомленні

    У Святогірській Лаврі перебувають 520 біженців, з них 200 – діти. Загалом в місті зараз близько 10 000 біженців та місцевих жителів.

    За словами керівництва лаври, ані на території обителі, ані в місті не було жодних військових формувань.

    Найсвіжіше

    Популярне