П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    СБУ оприлюднила зізнання російського полоненого про «розстрільні загони» для дезертирів

    Служба безпеки України оприлюднила відео зізнання російського полоненого про “розстрільні загони” для дезертирів. Раніше самі полонені окупанти розповіли про загороджувальні загони в армії РФ.

    Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

    “Путін не вірить у власну армію і вдається до сталінських репресій. Утім, це не рятує його від бунтів, які вже почали виникати серед російських військових. Про це черговий полонений окупант розповідає на допиті в СБУ”, – ідеться у повідомленні.

    За словами полоненого, “армійське керівництво відновило практику “розстрільних загонів” – ешелонів, які йдуть за основними силами рф і вбивають тих, хто хоче втекти”

    Полонений зазначив, що в ході просування вглиб України російські військові починають усвідомлювати, що це “далеко не миротворча місія”.

    “Але нам дали зрозуміти, що назад ми не повернемося, бо за нами їдуть ешелони, що вбивають дезертирів, які намагаються повернутися додому”, – зізнається полонений.

    Тепер, як повідомляє СБУ, ставши співучасником злочинів, російський військовослужбовець шкодує, що у них не вистачило духу вчинити, як морські піхотинці рф: “Під Одесою 600 морпіхів збунтувалися і не вийшли з судна, бо зрозуміли, що відбувається”.

    У СБУ підкреслили, що армія росіян деморалізована і пригнічена, тож перемога України – не за горами.

    Нагадаємо член Комітету ВРУ з питань нацбезпеки розповів, що в окупаційних військах створюються “загороджувальні загони”. Також один з українських генералів замовив 50 автобусів для перевезення полонених.

    Найсвіжіше

    Популярне