Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Росатом намагається привласнити ЗАЕС: Рашисти офіційно визнали намір окупувати Україну

    Очільник Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Петро Котін повідомив, що російські окупанти оголосили колективу Запорізької атомної станції, що відтепер станція знаходиться у власності російської державної корпорації з атомної енергії «Росатом».

    «Представники так званої військово-цивільної адміністрації приїхали на станцію, зібрали менеджмент. Вони прізвища свої не називають – кажуть лише, що вони є представниками військово-цивільної адміністрації», – цитує «Українська правда» повідомлення Котіна.

    За його словами, рашисти заявили менеджменту, що це зараз станція «Росатому», і більше вона Україні не належить – мовляв, зайшли сюди надовго і це зараз територія рф. Тож атомна станція має працювати відповідно до указів «Росатому».

    Таким чином, окупанти вже не приховують факт наміру здійснити окупацію територій України і аж нік не прагнуть обмежитись «виключно захистом територій», що, на думку кремля, мають перебувати під контролем терористичних організацій «л/днр» – а саме, Донецької і Луганської областей.

    На прикладі ЗАЕС добре бачимо, як рф насправді планує привласнити не лише території, а й передові українські підприємства, об’єкти інфраструктури тощо. А під словами «демілітаризація» та «денацифікація» криються імперські окупаційні наміри владіміра путіна.

    Втім, така удавана сміливість російської орди вже грає проти агресора, оскільки факт спроби привласнити ЗАЕС зафіксований міжнародно-правовими інститутами та організаціями, і неодмінно буде використаний під час трибуналу над всіма очільниками кривавого путінського режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне