Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ пояснив чому вбивати окупанта – не гріх, а виконання Божої волі

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній пояснив, чому вбивати російського агресора, який прийшов на нашу землю, не є гріхом з точки зору православ’я, а навпаки – виконанням волі Божої.

    “Дорогі брати і сестри! В умовах війни з особливою гостротою звучить питання про те, як сполучити заповідь Божу «Не вбивай» зі збройним опором ворогу. Пояснення можемо знайти у Посланні апостола Павла до Римлян: «Якщо робиш зло, бійся [того, хто носить меч], бо він недаремно носить меч; він – Божий слуга, месник на покарання того, хто робить зло» (Рим. 13:4). Тому використання зброї для захисту ближніх і Батьківщини від ворога, для захисту від руйнувань і зла, які агресор несе в наш спільний дім, є не порушенням Божої волі, а навпаки – її виконанням. Свідчачи цю істину Церква знову і знову щиро благословляє українське військо і весь наш народ на опір ворогу та молиться за перемогу і мир для України!”, – пояснив митрополит Епіфаній, передає пресслужба ПЦУ.

    “У час важких страждань народу кожен громадянин нашої держави повинен усвідомлювати особисту відповідальність за наближення миру. І якщо Україна кличе стати на її захист – відгукнутися на цей заклик є не лише громадянським, але і християнським обов’язком. Зі зброєю в руках на фронті чи працею в тилу, гідним виконанням посадових обов’язків чи волонтерською допомогою постраждалим – кожен повинен зараз докладати зусилля для захисту України. А всі вірні мають також молитися – за українське військо, за мирних мешканців, які страждають від агресора, за перемогу і мир для України! Бо молитва, за словом Писання, є сильною зброєю проти диявола і слуг його, а для вірних – допомогою і натхненням”, – зауважив архипастир.

    “Закликаю на наших захисників, на Президента і державу, на весь український народ Господнє благословення! Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!”, – підсумував митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне