Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Майже 200 священнослужителів РПЦ звернулись із закликом припинити війну

    У мережі опублікували звернення 186 священнослужителів російської Православної Церкви із закликом до припинення війни і до примирення. При цьому священники РПЦ прямо не зазначають, що війну почала Росія, а звертаються “до всіх від кого залежить припинення війни”.

    “Ми, священники та диякони руської Православної Церкви, кожен від свого імені, звертаємось до всіх, від кого залежить припинення братовбивчої війни в Україні, із закликом до примирення та негайного припинення вогню. Ми надсилаємо це звернення після неділі про Страшний Суд і напередодні Прощеної неділі. Страшний суд чекає на кожну людину. Жодна земна влада, жодні лікарі, жодна охорона не убезпечить від цього суду. Піклуючись про спасіння кожної людини, яка вважає себе дитиною Російської Православної Церкви, ми не бажаємо, щоб вона з’явилася на цей суд, несучи на собі важкий тягар материнських прокльонів. Ми нагадуємо, що Кров Христова, пролита Спасителем за життя світу, буде прийнята в таїнстві Причастя тими людьми, хто віддає вбивчі накази, не в життя, а на вічні муки”, – йдеться у зверненні священників РПЦ.

    Ми сумуємо через ті випробування, яких незаслужено зазнали наші брати і сестри в Україні. Ми нагадуємо про те, що життя кожної людини є безцінним та неповторним даром Божим, а тому бажаємо повернення всіх воїнів – і російських, і українських – у свої рідні будинки та сім’ї цілими та неушкодженими” – зауважили клірики Московського патріархату.

    “Ми з гіркотою думаємо про ту прірву, яку доведеться долати нашим дітям та онукам у Росії та в Україні, щоб знову почати дружити один з одним, поважати та любити одне одного. Ми поважаємо Богом дану свободу людини, і вважаємо, що народ України має робити свій вибір самостійно, не під прицілом автоматів, без тиску із Заходу чи Сходу“, – зазначили священники РПЦ.

    “В очікуванні Прощеної неділі ми нагадуємо про те, що ворота райські відчиняються всякій, навіть важко грішній людині, якщо вона вибачиться перед тими, кого вона принизила, образила, знехтувала, або ж у тих, хто був убитий її руками або за її наказом. Немає іншого шляху, крім прощення та взаємного примирення”, – йдеться у зверненні.

    “”Голос крові брата твого кричить до Мене від землі; і тепер проклятий ти від землі, яка відкрила уста свої прийняти кров брата твого від руки твоєї”, сказав Бог Каїну, що позаздрив своєму молодшому братові. Горе будь-якій людині, яка усвідомлює, що ці слова звернені до неї особисто“, — підкреслили в РПЦ

    Крім цього священники Московського патріархату закликали “всі протиборчі сторони до діалогу, бо жодної іншої альтернативи насильству не існує. Лише здатність почути іншого може дати надію на вихід з прірви, в яку наші країни були кинуті лише за кілька днів”.

    Священники та диякони Російської Православної Церкви, які бажають підписатися під листом, можуть написати на адресу russianpriestsforpeace@gmail.com

    Найсвіжіше

    Популярне