Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Еліта російської культури починає прозрівати та вже не розуміє мету війни проти України

    Культовий радянський режисер Шахназаров вважає, що путін недооцінив згуртованість української нації. З несподіваною заявою він виступив в одній із пропагандистських програм російського телебачення.

    Такі сигнали від «культурної еліти» Росії, яка підтримала «спецоперацію» путіна в Україні, вкотре доводять, наскільки росіяни не знають нашої країни.

    «Ми, звичайно, багато тут говорили, з приводу розірваності українського народу на північ, південь захід і схід, – розмірковує Шахназаров, – Але треба віддати належне, що вони за 30 років, зважаючи на все, сколотили націю. Давайте дивитися реально. Ми не бачимо масової здачі у полон. Ми не бачимо, як то кажуть, особливої привітності з боку українських громадян. Натомість ми бачимо завзятий опір ЗСУ, хоча передбачалося, що, крім нацбатів, ніхто битися не буде. А вони борються. І не факт, що ця війна для них не стане міфом у їхній ідеології, оскільки інших міфів у них немає.

    Дуже добре постаралася Західна Україна та їхні куратори. Мабуть, якась недооцінка з нашого боку мала місце. І я вважаю, що все-таки потрібне якесь звернення до українського народу. Він має розуміти, чого ми хочемо. Ось я поки що не розумію, різні думки. Але якщо у нас є якісь ідеї розділити Україну – на Західну та Центральну, то маю відчуття, що це не дуже може вийти».

    Найсвіжіше

    Популярне