Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Чорнобильська АЕС повністю знеструмлена, об’єкти ЧАЕС не контролюються, на ЗАЕС — 400 росіян

    Співробітники Чорнобильської АЕС 15-й день поспіль перебувають у заручниках. Рівень радіації у зоні невідомий. На Запорізькій АЕС (в Енергодарі) водночас перебуває 400 російських військових, співробітники станції продовжують працювати.

    Про це Суспільному повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

    (На Запорізькій АЕС вже п’ятий день люди в заручниках. Я насправді пишаюся, що вони тримаються і працюють. Підтримують належну роботу. Це фізично і психологічно дуже складно. Зараз перебуває близько 400 військових постійно на станції. Плюс важка техніка. Тому безумовно, це дуже складні умови. Але люди тримаються. На сьогодні там є ще багато мін, які не розірвалися. На ЧАЕС — одна зміна, яка була там (під час захоплення 24 лютого) і лишається. Люди тримаються. Питання в тому, що втрачено зв’язок з даними моніторингу на Чорнобильській АЕС. По факту ми не знаємо, що там зараз є. Який рівень радіації”, — розповів Галущенко.

    Галущенко додав, що наразі питання закриття неба над Україною для російської авіації стоїть для того, аби весь світ почувався безпечно.

    В результаті ворожих дій російських окупантів повністю знеструмлена Чорнобильська АЕС.

    “Бойові дії тривають, що зараз унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення. “Укренерго” моніторить ситуацію і буде інформувати про всі зміни”, – йдеться в повідомленні.

    Найсвіжіше

    Популярне