Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    У Кремлі почали спішно шукати крайніх «винних» у провалі вторгнення в Україну

    А ось і довгоочікувані чистки в Кремлі на горизонті.

    Президент РФ Владімір Путін доручив начальнику контрольно-ревізійного управління Адміністрації президента Дмитрию Шалькову, начальнику Слідчого комітету РФ Алєксандру Бастрикіну, Генеральному прокурору Игорю Краснову та першому заступнику директора ФСБ Сергею Корольову провести ретельну перевірку коштів, що виділялися на підривну діяльність в Україні та формування «п’ятої колони» у 2014-2022 роках.

    А тепер найцікавіше – хто ж серед підозрюваних:

    У розкраданні коштів підозрюються головні куратори українського спрямування, які відповідали за дестабілізацію України упродовж останніх 8 років.

    У тому числі: колишній помічник президента РФ Владіслав Сурков; колишній керівник управління з культурних та громадських зв’язків із ближнім зарубіжжям генерал Владімір Чернов; наступник Чернова на його посаді Игор Маслов; начальник 5-ї Служби ФСБ генерал Сергей Беседа; голова Росспівробітництва Євгеній Примаков; колишні куратори українського напрямку при Мінекономрозвитку Михаил Бабич та Яна Лантратова; нинішній міністр закордонних справ Абхазії Інал Ардзінба та інші.

    У Путіна вважають, що ці особи не розвивали український напрямок належним чином, у зв’язку з чим нинішнє вторгнення і мало настільки катастрофічні наслідки.

    Загалом цих осіб підозрюють в «освоєнні» близько 5 млрд доларів, а також передачі Путіну відвертої дезінформації, на основі якої він і прийняв рішення вводити війська.

    Кошти, що виділяються, нібито йшли на фінансування мережі проросійських активістів, організацію круглих столів, агітаційну роботу, а насправді просто розкрадалися.

    Путін відверто вірив, що витрачені кошти пішли на створення потужної мережі опозиційно налаштованих осіб, які тільки й чекали на час, коли прийдуть росіяни і звільнять їх з-під гніту «фашистів». У свідомості Путіна існували ініціативні групи створення нових «народних республік», агентура серед націоналістів тощо.

    Варто зазначити, що ця новина — особливо тривожний сигнал для Віктора Медведчука, який «освоїв» на ті самі цілі не менше 1 млрд доларів.

    Тобто, провал вторгнення в Україну в Кремлі вже де-факто, але визнали, тепер саме час знайти крайніх. А в Росії їх завжди вміли знаходити дуже швидко і карати дуже показово.

    Автор: військово-політичний експерт Олександр Коваленко.

    Найсвіжіше

    Популярне