Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Хто бомбардує українські міста: що відомо про збитий під Черніговом Су-34

    5 березня близько 12:40 над Черніговом українські захисники збили ворожий штурмовик Су-34. Один пілот загинув, інший потрапив в полон.
    Літак впав на околицях міста в приватний сектор й спричинив пожежу декількох приватних будинків. Підрозділи ДСНС врятували 2 людей, загальна кількість жертв уточняється.
      Возможно, это изображение (на открытом воздухе)

    На території приватного сектору після падіння літака рятувальники знайшли три авіаційні бомби ФАБ-500 — 500-кілограмові бомби загального призначення з фугасною боєголовкою, які в основному використовують у росії та колишніх радянських республіках. У мікрорайоні, де впав літак, провели евакуацію населення.

    Нет описания фото.

    Один з пілотів російського літака, майор Криволапов К.В., загинув. (відео з ним опублікував «Чернігів оперативний»). Він був у базі даних «Миротворець» як учасник бомбардування мирного населення Сирії.

    Перший пілот збитого російського літака СУ-34, майор Красноярцев, катапультувався. Він приземлився на приватний будинок в районі Забарівки де і потрапив у полон. Під час допиту він заявив, що вперше здійснив виліт над Черніговом, а до цього здійснював нальоти на короні.

    Ймовірно, що пілоти збитого СУ-34 раніше бомбардували Сирію. За даними СБУ, один з них був «асом» путіна та за свої звірства в Сирії отримав аудієнцією з башаром асадом. В мережі знайшли фото путіна, асада і, ймовірно, одного з пілотів. Це фото було зроблене під час візиту путіна в Сирію у 2020 році.

    «Тепер у нього попереду безліч довгих розмов зі співробітниками СБУ. Він відповідатиме за всі свої звірства, як і тисячі інших російських загарбників, що з війною прийшли на українську землю», ㅡ повідомили в СБУ.

    Найсвіжіше

    Популярне