Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Зупиніть ядерного маніяка! Голова ВРУ звернувся щодо ситуації біля Запорізької АЕС

    Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук звернувся до урядів, парламентів, політиків і громадян Європи і світу у зв’язку з захопленням російськими окупантами майданчика Запорізької АЕС та обстрілами станції.

    Про це йдеться у зверненні спікера, опублікованому на сайті парламенту.

    “Росія поставила Європу і світ на межу ядерного армагедону. Російські окупаційні війська свідомо обстрілюють Запорізьку АЕС. Це не випадковість, а цілеспрямований обстріл з метою викликати катастрофу загальносвітового масштабу, – заявив він. – Український Чорнобиль 36 років тому став узагальненим поняттям світової екологічної та техногенної катастрофи. Так от Запорізька АЕС в рази потужніша та небезпечна за Чорнобиль”.

    За словами Стефанчука, все це свідчить про те, що злочини Путіна досягли загальносвітового масштабу і загрожують існуванню Європи і можливо людства.

    “Цей злочин наочно демонструє необхідність якомога скорішого впровадження безпілотної зони, щоб захистити не тільки Україну, але й Європу в цілому. Зупиніть ядерного маніяка!” – закликав голова парламенту.

    У ніч проти 4 березня російські окупанти влучили в перший енергоблок Запорізької АЕС. На момент 7 ранку пожежа була загашена. За даними рятувальників, на щастя, жертв і постраждалих в результаті події немає.

    Найсвіжіше

    Популярне